Puzzel mee en win een prijs!

In het decembernummer van Zeeuws Weerzien staat weer een mooie puzzel van Louis Kesteloo. Klik hier om de puzzel te downloaden of klik op het plaatje. Print ‘m uit en maak ‘m samen met anderen. Gezelligheid verzekerd!

Inzenden

Wilt u kans maken op één van de prijzen, stuur uw oplossing dan inclusief uw adresgegevens vóór 15 februari 2022 naar puzzel@zeeuwsweerzien.nl of naar: Zeeuws Weerzien, Postbus 33, 4350 AA  Veere.

Prijzen

Onder de goede inzenders verloten wij drie boeken met een Zeeuws thema, ter beschikking gesteld door ZB Bibliotheek van Zeeland. Als unieke hoofdprijs kunt u het boek ‘Als een god in Zeeland’ winnen. Het zijn de mooiste jeugdherinneringen aan Zeeland van bekende Nederlandse schrijvers.

Pakket oude kinderboeken prijspuzzel 9 gaat naar Gapinge

tekst en foto’s Hanneke de Vroe

 

DREISCHOR – Zeeuws Weerzien lezeres Marianne Kole stelde een pakket oude kinderboeken ter beschikking aan de winnaar of winnares van onze prijspuzzel nr 9. Dat was Anja Lampert uit Gapinge, die met liefde ‘de oversteek’ maakte om in Dreischor de prijs op te halen.

Zeeuws Weerzien kreeg een plekje in de bak met antieke breispullen.

 

Met zeven kleinkinderen komt dit boekenpakket, met onder meer twee klassiekers van W.G. van de Hulst, goed van pas. ,,Beter een goed boek dan de hele dag achter een computer”, aldus de gelukkige winnares. Daar was gulle geefster Marianne het roerend mee eens.

Wat bleek: beide dames hebben als peuter- dan wel kleuterleidster gewerkt. Met veel passie zouden zij dit best nog even willen volhouden, maar de huidige digitalisering van ook dit vak is een sta-in-de-weg. Ouders via de mail op de hoogte houden van wat zich op school afspeelt, digitale foto’s maken, administratie bijhouden op de pc…. Liever besteden zij quality time aan de kinderen zelf!

Libelles uit 1946 van haar tante.

De meeste boeken vond Marianne op zolder. Het zijn oude exemplaren uit de familie, waarvan enkele waarschijnlijk nog van de zondagsschool afkomstig zijn. Daar kreeg je vroeger met Kerstmis een (stichtelijk) boek en een sinaasappel cadeau. Mooie herinneringen. Een paar andere boeken heeft ze geruild volgens het lokale gebruik ‘ruilen voor zeekraal’. Tezamen vormden zij een decoratief stapeltje in Mariannes gezellige brocante huis.

Prijspuzzel nummer 9 stond in de junithemakrant over Grootouders en kleinkinderen. Maar ook Verzamelen (themanummer september) is wel aan Marianne besteed. Want weggooien is niet haar sterkste eigenschap. De eerste Libelles uit 1949, het jakje van haar grootmoeder, oude ansichtkaarten, een mand vol antiek haak- en breiwerk. Om de stapel boeken bond zij een strik, gemaakt van twee zelf gehaakte kastrandjes. Die komen in Gapinge vast ook van pas…

Foto boven: Links Marianne Kole uit Dreischor. Rechts Anja Lampert uit Gapinge.

Prijspuzzel

Prijswinnaars puzzel 10 (september 2021)

De juiste oplossing van de puzzel is: PLATENVERZAMELING. Het boek ‘Dichter bij Cats – 400 jaar Sinne- en minnebeelden’ (ter beschikking gesteld door ZB Bibliotheek van Zeeland) is aan de volgende goede inzenders gestuurd: Mevr. P. Hanse, Zierikzee; Mevr. v.d. Nouland, Ter Hole; L. van ’t Westende, Kwadendamme.

De hoofdprijs, het boek ‘Aolles wier anders – Zeeland 1950-1975 (Wim van Gorsel)’, is gewonnen door de heer J. van der Velde uit Vlissingen. Wij nemen contact met u op voor de overhandiging.

Opmaak 1