Over ons

De krant Zeeuws Weerzien is voortgekomen uit een onderzoeksproject van Stichting Feest van Herkenning. De productie van de krant is ondergebracht in een aparte stichting: Stichting Zeeuws Weerzien. Beide stichtingen werken nauw samen. De redactie komt tot stand in samenwerking met Zeeuws Archief, ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en Erfgoed Zeeland.

Bestuur Stichting Zeeuws Weerzien

Frans van de Velde, voorzitter
Rina Cevaal, penningmeester
Hanneke de Vroe, secretaris

Correspondentie adres: Postbus 33, 4350 AA VEERE
Email: secretariaat@zeeuwsweerzien.nl
KvK:  73402524
IBAN:  NL37 RABO 0336 2762 73

Uitgever: Stichting Zeeuws Weerzien
Hoofdredactie: Peter de Jonge
Redactiecommissie: Peter Blom, Zeeuws Archief; Johan Francke, ZB Bibliotheek van Zeeland
Vormgeving: Leo Minnaard
Webredactie: Margreeth Ernens; Willem Staat
Vaste columnisten: Allie Barth, Peter Blom, Margreeth Ernens, Mieke van der Jagt, Peter de Jonge, Albert Kort, Ans van Nieuwenhuijze, Ali Pankow, Willem Staat, Frans van de Velde, Peter Verdurmen, Rinus Willemsen.
Druk en advertentiewerving: Patrick Joossens, Meulenberg Media
Neem contact op voor informatie over adverteren in de krant
Algemene coördinatie: Hanneke de Vroe Stichting Zeeuws Weerzien
Distributie: De krant wordt in een oplage van 50.000 exemplaren verspreid over een groeiend aantal distributiepunten in heel Zeeland.
Het toesturen van de krant per post is helaas niet mogelijk.

Sponsors en subsidiegevers

Zeeuws Weerzien wordt in 2022 mede mogelijk gemaakt door:

Wilt u ons steunen?

Zeeuws Weerzien komt tot stand dankzij de inzet van een enthousiast team vrijwilligers en dankzij financiële ondersteuning door diverse fondsen en sponsors. Om de krant ook in de toekomst gratis te kunnen blijven verstrekken, blijven wij afhankelijk van financiële steun.

U kunt ons helpen op de volgende manieren:
1 ADVERTEREN
Uw advertentie in Zeeuws Weerzien? Onze krant heeft een groot bereik en wordt in een oplage van 50.000 verspreid door heel Zeeland. De krant heeft een langdurige gebruikswaarde. Informatie over advertentietarieven kunt u opvragen bij Patrick Joossens (drukkerij@meulenberg.nl) van Meulenberg Media.

2 PARTICULIERE GIFTEN
Draagt u Zeeuws Weerzien een warm hart toe? Uw vrijwillige gift stellen wij bijzonder op prijs via IBAN NL37 RABO 0336 2762 73 of maak gebruik van onze online donatiemogelijkheid. Klik hier. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met penningmeester Rina Cevaal (penningmeester@zeeuwsweerzien.nl) Zie ook onze ANBI-gegevens.

3 WORDT VRIJWILLIGER
U kunt ons ook ondersteunen door te helpen bij diverse werkzaamheden. Bekijk de vacatures voor vrijwilligers op deze pagina.

Volg ons ook op facebook!

Zeeuws Weerzien:
hoe het is ontstaan

HERINNERINGSKRANT from Studio Haak & Visser on Vimeo.

zeeuwse-meisjes

Help ons sponsors vinden

Bekijk ons maatschappelijke profiel op de site van MAEX Zeeland en geef via het tabblad Reacties (rechts) een beoordeling. Hoe meer recensies hoe beter!


Gezocht vrijwilligers

Zeeuws Weerzien komt tot stand dankzij de inzet van een enthousiast team vrijwilligers. Bij de productie en distributie van de krant komt heel wat kijken. We zijn daarom op zoek naar nieuwe collega’s, die ons kunnen ondersteunen bij een aantal taken:

REGIO AMBASSADEURS

Het verspreiden van 50.000 kranten door heel Zeeland is een uitdagende klus. Een paar ‘lokale ogen en oren’ komt daarbij goed van pas. Onze regio ambassadeurs houden voor ons in de gaten of de kranten in hun buurt op de juiste plek terecht komen. Maar doen ook suggesties voor nieuwe distributiepunten, zodat de krant ook echt daar ligt waar mensen hem kunnen meenemen of inzien. U hoeft geen kranten te bezorgen, tenzij het gaat om kleine aantallen. Wel bent u aanspreekpunt voor uw woonregio.

COÖRDINATOR DISTRIBUTIE

Een organisatietalent en pietje precies. Een spin in het distributieweb. U houdt het reeds bestaande distributiebestand actueel, verschaft informatie aan de verschillende distributeurs (zowel professionele koeriersdienst als vrijwilligers) en onderhoudt contacten met de distributiepunten. Kortom: u helpt ervoor te zorgen dat iedere editie van de krant op de juiste plek terecht komt. Deze functie vergt enige behendigheid met het bijhouden van een groot adressenbestand in Excel. U maakt deel uit van het organisatieteam dat met regelmaat bij elkaar komt om de samenwerking af te stemmen.

Meehelpen aan de totstandkoming van Zeeuws Weerzien is een bijzondere ervaring. De reacties van lezers zijn hartverwarmend. Hierdoor ervaren onze vrijwilligers veel voldoening van hun taken. Er is geen vrijwilligersvergoeding beschikbaar. Wel worden reiskosten die u voor de organisatie maakt, vergoed.

Iets voor u?

Neem contact op met Hanneke de Vroe voor meer informatie.