11e editie Zeeuws Weerzien gaat het kerkenpad op

Bidden voor het eten en trouw naar de kerk. De 11e editie van de gratis herinneringskrant Zeeuws Weerzien gaat 50 jaar terug in de tijd naar de periode waarin nog altijd zo’n 87% van de Zeeuwen gelovig was. Dat levert mooie verhalen op in de ‘doenkere daogen voo Kerst.’ Over onzevaders en weesgegroetjes, de verdwenen beroepskoster, twee geloven op één kussen en verdwenen zondagsrust. Maar met een keepende kapelaan en tophits op het orgel is er ook ruimte voor een vrolijke noot.

Nu beschikbaar op diverse afhaalpunten

Vrijwilligers van Zeeuws Weerzien hebben de decembereditie inmiddels afgegeven op ruim 500 afhaalpunten verspreid over de hele provincie. Check de actuele adreslijst op www.zeeuwsweerzien.nl en houd rekening met gewijzigde openingstijden in verband met corona- en/of wintersluiting. En als u toch op pad gaat: neem een exemplaar mee voor iemand in de buurt! Zo bezorgt u met name oudere inwoners van Zeeland een mooie afleiding in een tijd waarin eenzaamheid op de loer ligt.

Word vrijwilliger bij de leesteams van Zeeuws Weerzien

Niets leuker dan samen herinneringen ophalen aan vroeger. Daarom is Zeeuws Weerzien dit jaar in heel Zeeland gestart met leesteams. Vrijwilligers lezen de krant daarbij voor aan een groepje ouderen. Dat kan op allerlei locaties: thuis, in een zorginstelling, tijdens de soos van de kerk, ja zelfs op een bankje in het park. Gezamenlijk wordt doorgepraat over de verhalen die loskomen. Door de aangescherpte coronamaatregelen is het momenteel niet mogelijk om bijeenkomsten te organiseren. Maar zodra mogelijk, wordt dit initiatief hervat. Lijkt het u leuk om hierbij te helpen? Neem dan contact op met Rina Cevaal via redactie@zeeuwsweerzien.nl

Foto: Kerstmis in een Walchers gezin omstreeks 1950: vader leest voor uit de Statenbijbel (Fotograaf onbekend; ZB Beeldbank Zeeland, recordnr 57068)

Geen reacties

Geef een reactie