13e editie Zeeuws Weerzien: wat speelden we veel met weinig

“Ivanhóeóeóeóe…..” Columnist Jan van Damme opent de 13e editie van de gratis krant Zeeuws Weerzien met een herinnering aan de tijd dat er nét een tv in huis stond. In de ban van de serie Ivanhoe, de ridder met gepluimde helm die iedere schurk en bandiet de baas kon, sloop hij met een zelfgemaakt houten zwaard door het hertenkamp in Groede, victorie schreeuwend bovenop de lege oorlogsbunker. Zou spelen ooit nog zo avontuurlijk worden als vroeger? Dat vragen meerdere redacteuren zich af in de nieuwe editie van Zeeuws Weerzien met het thema ‘spelen en speelgoed van vroeger’.

Wat opvalt, is dat we destijds maar weinig nodig hadden om onszelf te vermaken. Ver voordat de mobiele telefoon met vele digitale spelletjes zijn intrede deed, speelden kinderen vooral buiten. De krant staat daarom vol herinneringen aan tollen en hoelahoepen op het plein, griffelen in Tholen, modderen op Modderoord, op de step in Zierikzee, speelgoedwinkel Visser in Goes, een patroon voor een ouderwetse knikkerzak en nog veel meer. Vanaf maandag 27 juni wordt de krant door heel Zeeland verspreid. Let op: de distributie neemt twee weken in beslag, het kan even duren voordat u de krant op uw favoriete afhaalpunt treft. Kijk op www.zeeuwsweerzien.nl voor actuele informatie.

Uw verhalen zijn welkom

Naast de papieren krant, verschijnt er wekelijks een nieuwe herinnering aan vroeger op de website van Zeeuws Weerzien. Ook uw verhalen zijn welkom! Stuur een persoonlijke herinnering, bij voorkeur passend bij het thema van de krant en begeleid van een foto, aan redactie@zeeuwsweerzien.nl. Of kom naar één van de gratis leesbijeenkomsten die vanaf juli worden georganiseerd. De eerste bijeenkomsten starten in Vlissingen, Middelburg en Axel. Vrijwilligers van Zeeuws Weerzien lezen de krant daarbij samen met maximaal tien deelnemers. Ook uw eigen herinneringen zijn daarbij van belang. Zo houden we met elkaar de verhalen over het Zeeland van vroeger levend. Haal snel een krant voor meer informatie, of kijk op www.zeeuwsweerzien.nl hoe u zich hiervoor op kunt geven.

Geen reacties

Geef een reactie