Winnaar Frans Bolier gaat met zijn prijs scoren

ZIERIKZEE  – Wat is het toch leuk om iemand een blij gezicht te kunnen bezorgen! Donderdag verrasten wij Frans Bolier uit Zierikzee met de hoofdprijs bij de puzzel in de maart-editie van Zeeuws Weerzien. Die stond in het teken van ‘Varen naar d’n overkant’.

Uitgever Frans van de Velde (rechts), toevallig ook nog eens voorzitter van Zeeuws Weerzien, vertelt nog maar eens hoe bijzonder de uitgave  De laatste boot – Afscheid van de PSD   (door Jan Jansen en Peter Verdurmen) is. Helaas niet meer in de boekhandel verkrijgbaar….

Uitgever Frans van de Velde overhandigde het boek “De laatste boot – Afscheid van de PSD” van Jan Jansen en Peter Verdurmen. Een collectorsitem dat niet meer in de boekhandel verkrijgbaar is en ter beschikking werd gesteld door uitgeverij Den Boer/ De Ruiter.

Een schot in de roos want de goedlachse prijswinnaar kon zich de Zeeuwse veerdiensten nog goed herinneren. Zoals de eerste tocht met zijn ouders op de boot naar Zijpe. En later op reis naar familie in Den Haag. Daar was je toentertijd een halve dag mee kwijt. En ook herinnert hij zich de erwtensoep aan boord: als die al de hele dag had staan pruttelen op het warmhoudplaatje, kreeg je gloeiendhete soep die nog niet was afgekoeld voor je aan de overkant was.

En de jongen in Bruinisse verdienden een centje bij door de voorruiten te wassen van de auto’s die overgingen met de boot. Zo werd de overtocht goed benut. Er was vaak mist op de Oosterschelde, en dat maakte het overvaren dan extra spannend. Als de dienst toch uitviel, werd dat op de radio omgeroepen.

…. maar nu wel in het bezit van Frans Bolier!

Meneer Bolier vindt het heel jammer dat de aanlegplaats van de dienst Kruiningen-Perkpolder er nu verwaarloosd bijligt. ,,Dat waren vroeger toch mooie tochtjes!’’ Hij verwacht bij zijn schoonfamilie te kunnen scoren met het boek, want dat is een sleepbootfamilie. Mooie verhalen over een voorbije tijd…… Geniet van het boek meneer Bolier!

De oplossing van de puzzel was overigens NAVIGATIE.

Foto boven: De gelukkige prijswinnaar: ,,Dit boek zal mijn hele familie leuk vinden!”

Deze editie nog even inkijken? Klik hier

Geen reacties

Geef een reactie