Busje komt zo

THEMAKRANT AUTOLOZE ZONDAG (editie 18, SEPTEMBER 2023)

 

door Jopie Meerman

Politiek gaat niet vanzelf, dat weet iedereen inmiddels.  Maar het kan ook weleens goed uitpakken, zonder dat je er zelf speciaal iets voor moet doen. Behalve het plan verdedigen natuurlijk.

Dat ondervond PvdA-raadslid P. van Schetsen uit Sint Annaland  nadat hij zijn schouders had gezet onder een plan om een buslijn te laten rijden rechtstreeks van het eiland Tholen naar het ziekenhuis Lievensberg en het ABG in Bergen op Zoom. Er was door het financiële plaatje geen juichstemming bij de Gemeente Tholen. Maar op 1 oktober 1973 kreeg deze voorziening toch groen licht. En busbedrijf Fa.v.d.Klundert uit Oud-Vossemeer begon een buslijn met haltes over het hele eiland, waarbij de reizigers zonder overstappen voor de deur van het ziekenhuis en het verpleeghuis werden afgezet.

In het begin was het aantal reizigers op één hand te tellen, maar door de autoloze zondag, toen de particuliere autobezitters niet beschikbaar waren voor een ritje, steeg het aantal deelnemers zelfs tot 50 personen op één dag. En was de gemeente tevreden dat ze deze beslissing hadden genomen.

Geen reacties

Geef een reactie