De vrijwilliger: Bellen, bellen, bellen, zodat alle kranten op de goede plekken komen

THEMAKRANT FEESTEN EN FESTIJNEN (editie 17, JUNI 2023)

 

Zeeuws Weerzien steunt op vrijwilligers. Van bestuur, redactie, vormgeving tot distributie en leesteams. Elk nummer laten we een vrijwilliger aan het woord. Ditmaal : Truus Sepers-Peters uit Vlissingen.

 

Wat doe je bij Zeeuws Weerzien en sinds wanneer?

Sinds een klein jaar zorg ik dat de distributie van de papieren krant Zeeuws Weerzien goed verloopt. De lijsten van afhaalpunten, waar alle kranten in pakketten worden bezorgd, zijn nogal eens aan veranderingen onderhevig. Soms zijn daar onduidelijkheden over en daar bel ik dan over. Af en toe wil een afhaalpunt meer of minder kranten ontvangen. Verder bel ik ook met nieuwe contacten om te vragen of ze genoeg exemplaren hebben gekregen en of het bevalt, of alles duidelijk is. Ik krijg ook veel veranderingen door via het contactformulier van de website.
Een enkele keer loopt het ergens niet erg lekker, dan moet ik dat nabellen of er heen gaan. Het kan ook fout gaan met de plek waar een pakket krantjes moet worden neergelegd. Dat kunnen heel aparte plekken zijn — bijvoorbeeld in een garage — en die moet ik dan omschrijven voor degenen die de pakketten afleveren.
Ook de winkeltijden en museumsluitingen hou ik in de gaten, daar moet je rekening mee houden voor het bezorgen.
Als mensen klachten hebben hoor ik ze graag, want dan kan ik er iets aan doen

Had je een speciale reden om aan te haken?

Een oud-collega vroeg me om de distributie te gaan doen. Ik vind het prettig als afleiding en om lekker voor mezelf bezig te zijn met iets dat ook nog eens nuttig is. Je blijft een beetje bij in je hoofd. Wat ook heel leuk is, is dat ik nu weer een hoop oud-collega’s regelmatig zie, ik doe dus nieuwe én oude contacten op.

Hoe hou je contact met de distributiepunten?

Heel veel bellen en waar nodig ga ik erheen als dat op de fiets kan. Dat bezoeken is dus vrij beperkt jammer genoeg. Die telefoongesprekken zijn overigens heel plezierig, de mensen zijn heel vriendelijk en blij met contact over de krant.

Wat vind je van de krant?

Vind ik hartstikke mooi, anders zou ik me er niet voor inzetten. Ik hoor van veel bekenden dat ze het een leuke krant vinden, die halen hem op diverse punten op. We praten er dan over. Ik kende het krantje al voordat ik de distributie deed, omdat het ook bij de dagbesteding ligt waar mijn man komt. Die mensen daar genieten er enorm van. Ik ben blij dat ik de stap heb genomen om mee te doen. We werken met een leuk team, we zijn er altijd voor elkaar, met problemen kun je op elkaar terugvallen, we doen het niet alleen.

Foto boven: Truus Sepers. | foto Margreeth Ernens

1 Reactie

Geef een reactie