De vrijwilliger – Marjo Zweerus: Mensen sturen de krant naar familie in Nieuw-Zeeland

THEMAKRANT FOTOGRAFIE (editie 15, DECEMBER 2022)

Zeeuws Weerzien steunt op vrijwilligers. Van bestuur, redactie, vormgeving tot distributie en leesteams. Elk nummer laten we een vrijwilliger aan het woord. Ditmaal Marjo Zweerus (31-1-1958) uit Middelburg.

 

Wat doet u bij Zeeuws Weerzien en sinds wanneer?

Ik ben al bij de start van de krant begonnen met de distributie en inmiddels ben ik ook betrokken bij de leesteams. Als je de krant verspreidt kun je natuurlijk een stapel van 75 stuks bij de Jumbo leggen, maar ik ben naar mensen zelf gegaan. Dat is ook de bedoeling: via de krant verbinding maken. Ik heb eerst aangebeld en de krant aangeboden. Daar wordt altijd positief op gereageerd. Inmiddels doe ik hem hier in de buurt, de Noordweg in Middelburg, bij 15 mensen in de bus. En de boer op de hoek die een verkoopkist met groenten heeft staan kwam met het idee om daar ook een paar exemplaren neer te leggen.

Welke reacties krijgt u zoal?

Soms krijg je een tip, zoals bij de vorige krant die ging over onderwijs en naar school gaan. Iemand zei: ‘hier tegenover woont een mevrouw die lerares is geweest, misschien vindt die dat ook leuk’. En dat was zo. Ik vraag mensen ook de krant door te geven aan andere belangstellenden. Er zijn mensen die hem opsturen naar familie in Nieuw-Zeeland.

Wat vindt u van de krant?

Het leuke vind ik dat er zoveel mogelijk regio’s aan bod komen. De onderwerpen spreken mensen aan. Zoals bijvoorbeeld de winter van 1963. Dat brengt herinneringen boven. Mijn man wist nog dat een autorijschool slipcursussen op het ijs gaf.

foto: Marjo Zweerus

Geen reacties

Geef een reactie