Een reisje mee met vader op de boot

Mevrouw Ineke Bommelje-De Vroe uit Koudekerke haalt naar aanleiding van Zeeuws Weerzien 6 (maart 2020) herinneringen op aan de tijd toen haar vader nog bij de Provinciale Stoomboot Diensten voer.

Mijn vader Johannes de Vroe is na de oorlog begonnen als matroos bij de PSD en opgeklommen tot kapitein. Hij heeft op alle boten gevaren. Als kind van ongeveer 7 jaar mocht ik met mijn broer een dagje mee. In die tijd voer hij van Hoedenkenskerke naar Terneuzen en terug. Dat was voor ons een hele belevenis. We vertrokken vanuit Souburg, waar wij woonden, met de bus eerst naar Goes. Daar moesten we overstappen naar Hoedekenskerke. Dan mochten wij een reisje meedoen met de boot.

Bij terugkomst werden we op de bus gezet. De chauffeur kreeg de opdracht ons veilig af te leveren, want mijn vader bleef namelijk aan boord slapen. Dit kwam in mijn gedachten, ik ben inmiddels bijna 75 jaar, even geleden.

Ineke Bommelje-De Vroe, Koudekerke

Geen reacties

Geef een reactie