Gedeputeerde Van der Maas start leesestafette Zeeuws Weerzien

Samen verhalen lezen over het Zeeland van vroeger: het kan weer met het juninummer van herinneringskrant Zeeuws Weerzien. Gedeputeerde Harry van der Maas gaf op vrijdag 25 juni 2021 het startsein voor een leesestafette, die in heel Zeeland opvolging krijgt. Op de koffie bij inwoners van Middelburg, ging hij in gesprek over herinneringen bij de artikelen in de krant.

De 9e editie van Zeeuws Weerzien staat in het teken van grootouders en kleinkinderen. Van pronte opoes in klederdracht tot opa’s en oma’s die voorlazen uit boeken van W.G. van de Hulst en ‘pannenkoeken mee strope’ bakten. De heer Van der Maas benadrukt: ,,Geweldig dat Zeeuws Weerzien weer beschikbaar is. Nu de coronamaatregelen versoepelen en bezoek weer mogelijk is, wil ik van harte oproepen tot het samen lezen van deze krant. Het is een prachtig middel om ouderen bij elkaar te brengen en samen herinneringen op te halen. Maar ook om aan jongeren door te geven hoe het leven er vroeger aan toeging. Ik wens de vrijwilligers van Zeeuws Weerzien veel succes met hun inzet voor ouderen.”

Diverse leeslocaties

Vanaf 25 juni trekken vrijwilligers van Zeeuws Weerzien gedurende twee weken door Zeeland om op diverse locaties samen met ouderen de krant te lezen. Volg het fotoverslag op deze website. Hier treft u ook nadere informatie over deze actie. De leeslocaties nodigen zelf deelnemers uit, het is niet mogelijk om u via Zeeuws Weerzien aan te melden. Op dinsdagochtend 6 juli kunnen belangstellenden de leesbijeenkomst in Stadstuin Goes gratis bijwonen. U bent welkom zonder aanmelden (NB: dit is een buitenactiviteit, die bij slecht weer niet doorgaat).

Doe mee en maak kans op een prijs

Doe mee en lees de krant samen met iemand uit de buurt. Stuur een foto van úw (voor)leesmoment met een eigen herinnering aan redactie@zeeuwsweerzien.nl of Postbus 33, 4350 AA Veere. Ook uw verhaal wordt geplaatst. Onder de inzenders worden 3 exemplaren van het fotoboek ‘Zeeland 1950-1975 | Aolles wier anders’ verloot, te beschikking gesteld door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.

Verkrijgbaar op diverse afhaalpunten

Zeeuws Weerzien nummer 9 is vanaf eind juni gratis verkrijgbaar in de Zeeuwse bibliotheken, boekhandels, musea, gemeentehuizen en diverse lokale ondernemers waaronder supermarkten. Kijk voor een volledig overzicht op afhaalpunten.

(Bekijk de foto’s van de bijeenkomst. Ze volgen elkaar op als in een diashow)

Geen reacties

Geef een reactie