Herinneringsbijeenkomsten over spelletjes van vroeger

Wat speelden we veel met weinig:

Zeeuws Weerzien houdt op vrijdag 22 juli van 14.00-15.00 uur een gratis herinneringsbijeenkomst over spelletjes van vroeger in de bibliotheek van Middelburg en in Cinecafé Vlissingen. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken. Aan de hand van artikelen uit de nieuwste editie van herinneringskrant Zeeuws Weerzien, geheel in het teken van spel, wordt teruggeblikt op de kunst van het hoelahoepen, tollen, knikkeren en natuurlijk van buiten ravotten met zelfgemaakt speelgoed. Vrijwilligers lezen de krant samen met u, maar horen ook graag uw eigen verhalen.

Ook uw herinneringen zijn belangrijk

Waar speelde u vroeger mee? Kent u nog de spelregels van typisch Zeeuws vermaak? Ook uw verhalen horen wij graag! Zo houden we de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend. Geef u op voor één van de bijeenkomsten. Heeft u nog oud speelgoed op zolder liggen, neem dat gerust ter illustratie mee. U bent welkom op 22 juli om 14 uur in de Zeeuwse Bibliotheek, Kousteensedijk 7, Middelburg of in Cine café | De Salon, Spuikomweg 1-3, Vlissingen en op 5 augustus in De Korenmaat, Kapellestraat 27 in Veere. Ook bereikbaar voor minder validen. De bijeenkomst is gratis inclusief een kopje koffie of thee. Graag opgeven bij Rina Cevaal via leesteams@zeeuwsweerzien.nl. Maximaal 10 deelnemers per bijeenkomst. Bij grote belangstelling wordt een extra datum geprikt. Kijk op www.zeeuwsweerzien.nl/leesteams voor meer informatie.

Foto boven: Wedstrijd hoelahoepen op de Markt in Middelburg, 1958 | Foto: fotocollectie PZC, ZB Beeldbank Zeeland, recordnr. 68717

Geen reacties

Geef een reactie