HERINNERINGSKRANT ZEEUWS WEERZIEN ONTVANGT CHEQUE VAN MONUTA HELPT

Op dinsdag 24 september 2019 reikt Adrienne Klein namens Monuta Helpt een cheque uit aan Stichting Zeeuws Weerzien. Zeeuws Weerzien is een gratis krant vol herinneringen aan het Zeeland van de vorige eeuw. Om zelf te lezen, maar vooral als aansporing om samen met anderen herinneringen te delen. Het met de cheque gepaard gaande bedrag van 2.500 euro is bedoeld ter ondersteuning van een tweede jaargang van de krant. De uitreiking vindt plaats om 14.00 uur in Het Tuinhuis Vlissingen, een ontmoetingsplek voor mensen met beginnende geheugenproblematiek en hun mantelzorgers.

Succesvolle start krijgt een vervolg

Sinds de lancering van het officiële nummer één in januari 2019 kent Zeeuws Weerzien in heel Zeeland een groeiend aantal trouwe lezers. De krant verschijnt vier maal per jaar in een oplage van 50.000 en is beschikbaar in alle vestigingen van Bibliotheek Zeeland, bij huisartsen en fysiotherapeuten, zorginstellingen, boekhandels, musea en diverse lokale ondernemers. Om een vervolg te geven aan de vele enthousiaste reacties, hopen bestuur en redactie de krant in het komende jaar te kunnen voortzetten. Daarbij is het de bedoeling het aantal pagina’s te verhogen, zodat meer ruimte ontstaat voor persoonlijke verhalen. Dit kan niet zonder de steun van diverse fondsen en  adverteerders. Monuta ambassadeur Adrienne Klein: ,,Zeeuws Weerzien is een heel bijzonder project. De artikelen en verhalen over vroeger zijn niet alleen leuk om te lezen, maar bieden tevens een handreiking om met elkaar in gesprek te gaan. Samen herinneringen delen kan op zoveel manieren helend zijn. Het helpt eenzaamheid te verzachten en kan ook ingrijpende ervaringen helpen verwerken zoals het verlies van een dierbare. Wij verlenen van harte onze steun aan dit initiatief en hopen dat de krant nog lang blijft voortbestaan.”

Feestelijke overhandiging tijdens informatiemarkt in Het Tuinhuis

In Het Tuinhuis van WVO Zorg wordt op 24 september van 13.00-16.00 uur een informatiemarkt gehouden voor ouderen met beginnende geheugenproblematiek en hun mantelzorgers. De uitreiking van de cheque vindt plaats tijdens het programma in het verenigingsgebouw. Verschillende organisaties zijn aanwezig, waaronder initiatiefnemer Stichting Feest van Herkenning. Ook de nieuwe herfsteditie van Zeeuws Weerzien is vers-van-de-pers beschikbaar. De toegang is vrij, iedereen is welkom. Het Tuinhuis is gelegen tussen Koudekerke en Vlissingen op volkstuincomplex Levenslust, ingang Vlissingsestraat. Kijk op www.wvozorg.nl/zorg-aan-huis/het-tuinhuis voor het programma.

Frans van de Velde van de Stichting Zeeuws Weerzien (rechts) ontving de Monutacheque van Adrienne Klein (tweede van rechts). foto Fotoatelier Karin den Boer

Geen reacties

Geef een reactie