Ik zal wel een cursus borduren moeten volgen

door Margreeth Ernens

,,Heel content dat ik een prijs heb gewonnen van Zeeuws Weerzien.’’ Franki Cap (76) uit het Belgische Kieldrecht (vlak bij de grens bij Nieuw-Namen) is één van de vijf hoofdprijswinnaars van puzzel 19: hij won een borduurpakket van een speldenkussen, een uniek ontwerp van de Zeeuwse knoop dat exclusief is ontworpen in en voor het Museum Veere.

,,Ik denk wel dat ik een cursus zal moeten volgen om te leren borduren’’, zegt hij lachend. ,,Misschien kan een van de kleinkinderen er iets meer mee, dat is een echte knutselaar. De vraag is wel of het ooit afkomt.’’

Meneer Cap zag een van de themakranten van Zeeuws Weerzien voor het eerst bij de keurslager in Nieuw-Namen. ,,Ik vond het een interessant blaadje, dus ik heb mijn schoonzus, die al 30 in Nederland woont, gevraagd me de kranten te geven. Ik lees Zeeuws Weerzien altijd graag. En samen met mijn vrouw Godelieve los ik de puzzels op. Puzzel 19 was wel extra moeilijk, omdat die fout was afgedrukt. Maar we zijn toch tot de goede oplossing gekomen.’’

Het echtpaar Cap fietst graag langs de Westerschelde en komt wekelijks in Hulst. ,,Voor fietsen zijn we echt op fietsland Nederland aangewezen. We komen graag in de polders, gaan dan langs Graauw, langs Paal en zo verder. We zouden dat erg missen als het er niet was, ons leven is daarop ingesteld.’’ Van de zomer wil het echtpaar Museum Veere bezoeken. ,,De fietsen achterop de auto en dan het laatste stukje fietsen. Het lijkt me heel leuk om daar naar toe te gaan.’’

Meneer Cap kreeg het borduurpakket overhandigd door Ankie van Esbroek tijdens een leesbijeenkomst van Zeeuws Weerzien in Hulst. Mevrouw Cap kon de prijs beter waarderen dan haar man, en dus kreeg zij uiteindelijk de prijs. Ze vertelde toen ook dat zij het voorwerk had gedaan om de puzzel op te lossen, dus uiteindelijk is zij de terechte prijswinnaar!

foto: Het echtpaar Cap met het gewonnen borduurpakket.

Geen reacties

Geef een reactie