Koninklijke trui

THEMAKRANT ZEELAND EN ORANJE (editie 20, MAART 2024)

We weten het zeker! Koning Willem-Alexander heeft in zijn kledingkast een échte Zeeuwse visserstrui, die hij stiekem zo af en toe wel eens draagt.

Als hij met de hond wandelt bijvoorbeeld, of een rondje over het IJsselmeer vaart. Er zijn geen foto’s van bekend, want hij is nooit betrapt. Maar… toch weten we het zeker! Jaren geleden kregen de koning en koningin Máxima namelijk ieder een prachtige donkerblauwe wollen visserstrui van Jeanet en Ali Jaffari-Schroevers cadeau tijdens een bezoek aan Middelburg.

De patronen van deze truien zijn tijdloos en worden nog steeds door jong en oud gedragen. Als je mooi wollen garen gebruikt heb je er jarenlang plezier van. Dus bij deze een oproepje.. als iemand de koning en de koningin (of één van hun dochters – die duiken graag in hun moeders kledingkast) ooit spot met deze visserstruien aan, dan zien we de foto’s graag tegemoet!

Wilt u ook zo’n mooie, originele Zeeuwse visserstrui dragen? Bij aankoop van het garen bij Atelier Jaffari in Arnemuiden krijgt u het patroon er gratis bij. Nog wel even zelf breien dan! En nee, dat hoefde het koningspaar dan weer niet te doen, verschil moet er wezen.

Wilt u alleen een patroon kopen? Op de website vind u meer dan tien verschillende truien en vesten. https://visserstruien.eu/shop/

Foto: De koninklijke truien liggen met een roodwit lint erom gereed voor het Oranjepaar. | Foto: Aart van Belzen

Geen reacties

Geef een reactie