Leesbijeenkomst over spel en speelgoed van vroeger

Herinneringskrant Zeeuws Weerzien houdt op maandag 29 augustus van 14.00-15.00 uur een leesbijeenkomst in streekmuseum De Meestoof in Sint-Annaland. Bedoeld voor ouderen die zich de tijd nog kunnen herinneren waarin we maar weinig nodig hadden om onszelf mee te vermaken. Aan de hand van artikelen uit de nieuwste editie van Zeeuws Weerzien (geheel in het teken van spel en speelgoed van vroeger), wordt teruggeblikt op de kunst van het hoelahoepen, tollen, knikkeren en natuurlijk van buiten ravotten met zelfgemaakt speelgoed. Vrijwilligers lezen de krant samen met u, maar horen ook en juist graag uw eigen verhalen.

Ook uw herinneringen zijn belangrijk

Waar speelde u vroeger mee? Kent u nog de spelregels van typisch Zeeuws vermaak? Samen met u houden we de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend. U bent welkom op 29 augustus om 14 uur in De Meestoof, Bierensstraat 6, Sint-Annaland. Ook bereikbaar voor minder validen. De bijeenkomst is gratis inclusief een kopje koffie of thee. Neem gerust een kennis of buurman/buurvrouw mee.

Graag opgeven bij Rina Cevaal via leesteams@zeeuwsweerzien.nl of stuur een kaartje aan Zeeuws Weerzien, Postbus 33, 4350 AA Veere. Maximaal 10 deelnemers per bijeenkomst. Bij grote belangstelling wordt een extra datum geprikt. Kijk op www.zeeuwsweerzien.nl/leesteams voor meer informatie.

Geen reacties

Geef een reactie