Limburgs op z’n Zeeuws-Vlaams

Georgette Hiel ging in het kader van de leesestafette van Zeeuws Weerzien op 8 juli op bezoek bij De Blaauwe Hoeve in Hulst. Zij was nog niet begonnen met het voorlezen van het artikel op de voorpagina, of de verhalen over vroeger kwamen al los. ,,Ze praatten, praatten en praatten maar door”, aldus de enthousiaste vrijwilligster. Ook het artikel over pannenkoeken met stroop sloeg aan.

Men herinnerde zich het harde werken tot zaterdagmiddag, waarna om 12 uur de sirene ging en de pannenkoeken met stroop op tafel kwamen. Of, nog lekkerder, met bruine suiker!

Daarop reageerde één van de bewoners dat er nog veel meer lekkers bestaat. Zoals de Limburgse vlaai. Alle soorten werden beschreven: met zwarte kersen, rode kersen, aardbeien, appels…. Het was overduidelijk dat de roots van deze bewoner in een ander deel van Nederland liggen.

Ter afsluiting van de bijeenkomst zong hij uit volle borst, in onvervalst Limburgs: “Hoe schoon mijn Limburg is”. Alle aanwezigen zongen enthousiast mee in het ‘Limburgs op z’n Zeeuws-Vlaams’. Dat moet een gezellige middag zijn geweest.

Geen reacties

Geef een reactie