Niet de leste, maar winnaar!

Mevrouw Van der Male – Van Vossen uit St. Annaland puzzelt graag en leest graag. Dat eerste klopte helemaal,  en  daarom was zij één van de vijf hoofdprijswinnaars van de ‘foute’ puzzel in nr.19 van Zeeuws Weerzien.

En dat lezen komt ook goed, want ze kreeg uit handen van Marjo de Bree de interessante paperback ‘Ons bin de leste’ van Ellen de Vriend, met verhalen en foto’s van de streekdracht uit Walcheren. De schrijfster had dit boek ter beschikking gesteld.

De winnares, 88 jaar oud, wonend in appartementencomplex Annahof, is nog vitaal.  Ze vertelt dat ze de oplossing van de nieuwe puzzel ook al heeft opgestuurd. ,,Gelukkig kan dat nog met de post’’, zegt ze,  ,,want als dat niet meer kan, hoef ik nergens meer aan mee te doen.’’

Ze is onder meer door de puzzel een trouw lezeres van onze krant, vertelt over herinneringen aan klederdracht, over ‘de lange mussen’. Maar ook over een schoolreisje, het enige, dat ze als kind meemaakte.

Het was een inspirerend bezoekje, dat  liet  zien hoe Zeeuws Weerzien een plekje heeft veroverd.

foto: Zeeuws Weerzien-vrijwilliger Marjo Zwerus (l) overhandigt mevrouw Van der Male het boek ‘Ons bin de leste’ van Ellen de Vriend. | foto Hanneke de Vroe.

Geen reacties

Geef een reactie