Nieuw: Leesestafette!

Samen verhalen lezen over het Zeeland van vroeger: het kan weer met het juninummer van Zeeuws Weerzien. Daarom geeft gedeputeerde Harry van der Maas op vrijdag 25 juni a.s. in Middelburg het startsein voor een leesestafette, die in heel Zeeland opvolging krijgt. Vrijwilligers van Zeeuws Weerzien trekken vanaf dat moment gedurende twee weken door Zeeland om op diverse locaties samen met ouderen de krant te lezen. Volg het fotoverslag hier op de website! De leeslocaties nodigen zelf deelnemers uit, het is niet mogelijk om u via Zeeuws Weerzien aan te melden. In Stadstuin Goes is iedereen van harte welkom om de leesbijeenkomst op dinsdagochtend 6 juli gratis bij te wonen. Hiervoor hoeft u zich niet op te geven. Het gaat om een buitenactiviteit, die bij slecht weer helaas niet door kan gaan.

Doe mee, lees de krant samen met een ander, en maak kans op een mooie prijs!

Doe ook mee en lees de krant samen met iemand uit uw buurt. Stuur een foto van úw (voor)leesmoment met een eigen herinnering of anekdote per email aan de redactie of via Postbus 33, 4350 AA Veere. Ook uw verhaal wordt geplaatst. Onder de inzenders wordt het prachtige fotoboek ‘Zeeland 1950-1975 | Aolles wier anders’ verloot, ter beschikking gesteld door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Het boek laat zien hoe auto’s en televisies gemeengoed werden, paarden werden vervangen door tractoren, in een tijd dat jongeren nozems werden genoemd. Het fotoboek Zeeland 1950-1975 geeft een uniek inzicht hoe de nieuwe tijd op de deur klopte.

Foto boven:Gezellig samen de krant lezen met een kopje koffie. Beeld uit de promotiefilm (2019) over Zeeuws Weerzien door Studio Haak & Visser. (NB: tijdens de opnames golden nog geen coronamaatregelen).

Geen reacties

Geef een reactie