‘Op de taart’ voor de hoofdprijs

De dames van de dagbesteding Cleijenborch in Colijnsplaat hadden helemaal op ons gerekend: Zeeuws Weerzien werd onthaald met een zelfgemaakte kwarktaart! Want we waren er natuurlijk niet zomaar even, nee, de dames hadden de hoofdprijs gewonnen van de puzzel over kinderspelen uit ons themanummer 13 van juni 2022.

Hanneke de Vroe van Zeeuws Weerzien overhandigt het gewonnen boek Koekoek Schietebroek.

,,Het was de eerste keer dat we meededen, en dan krijgen we meteen de hoofdprijs, geweldig!’’, zegt begeleidster Rianne Blankenstijn. De dames kregen het boek ‘Koekoek schietebroek’ over kinderspelen in Zeeland, dat beschikbaar was gesteld door Kees Martens uit Middelburg.

Het groepje dames, Elly, Ria en Tannie, brengt twee keer in de week de dag samen door met breien, knutselen, kletsen, en dus ook het maken van een heerlijke taart. Bij mooi weer wordt er gewandeld. Het gewonnen boek blijkt een schot in de roos, want de meeste spelletjes kennen ze wel. Maar er staan ook liedjes bij, en van zingen houden ze ook. Een van hun favoriete liedjes is de kleppermars, dus natuurlijk laten we even de podcast horen die daarover is gemaakt door Remco van Schellen van Omroep Zeeland.

Nog meer liedjes

Een ander liedje dat ze graag zingen is: ‘En ik heb je voor het eerst ontmoet // daar bij de waterkant’. Ook Gerard Cox met ‘Toen was geluk nog heel gewoon’ over winterse taferelen doet het goed bij de dames. ,,We hebben hier een wonderfoon’’, vertelt Rianne. Ze geeft een ouderwetse telefoon aan een van de dames, en prompt begint het ding te rinkelen. Tannie neemt de telefoon op en dan krijgt ze een liedje te horen. ,,Even een nummer intypen, en dan krijg je een liedje. Succes verzekerd! We luisteren ook naar de afspeellijsten van ‘Muziekgeluk’ op Spotify, muziek bij het breien, dan krijg je dansende breinaalden!’’

Foto boven: Begeleidster Rianne bekijkt samen met Tannie het gewonnen boek Koekoek Schietebroek.

Taart verhoogt de feestvreugde bij het bezoek van Zeeuws Weerzien. | foto’s Hanneke de Vroe

Geen reacties

Geef een reactie