Oranjefans zien geduld beloond

THEMAKRANT KLEDERDRACHT (editie 19, DECEMBER 2023)

 

door Peter Verdurmen

Het was blauwbekken voor de drie Aardenburgse Oranjefans. Door de hardnekkige mist was het in de winter van 1993-1994 ijzig koud die ochtend.

Het werkbezoek van koningin Beatrix aan het Van Eeghenhuis, een vormingscentrum gelieerd aan de Doopsgezinde gemeente, was stilgehouden. Maar ja, wat blijft ‘geheim’ in een kleine gemeenschap? De komst van Beatrix ging vermoedelijk als een lopend vuurtje door Aardenburg.

Met wie ze die ochtend sprak en wat er werd besproken blijft in nevelen gehuld. Iets in de sociaal-culturele sfeer misschien?
Is bij officiële bezoeken het programma tot op de minuut van tevoren bekend – laat dat maar aan de Rijksvoorlichtingsdienst over – dit keer heerste er absolute radiostilte.

Wat moet je dan als Oranjefan? Gewoon wachten, al is het uren, tot het moment daar is. Het geduld werd beloond. Eindelijk, daar komt ze aan in een uit de kluiten gewassen stationwagon. Geen  twijfel mogelijk. Even zwaaien en dat was het. De koningin zal vast terug gezwaaid hebben naar haar fans.

Het waren hooguit twee, drie seconden, maar daar zat het groepje fans uit Aardenburg niet mee. De lachende gezichten spraken boekdelen. De drie hadden koningin Beatrix gezien, een onvergetelijke unieke ervaring.

Foto Peter Verdurmen

Geen reacties

Geef een reactie