Peter de Jonge hoofdredacteur Zeeuws Weerzien

Peter de Jonge gaat per april 2021 leiding geven aan het groeiende redactieteam van herinneringskrant Zeeuws Weerzien. Hij neemt het stokje over van Jan van Damme, die als schrijvend redacteur verbonden blijft aan de gratis krant. ,,Zeeuws Weerzien is als project dat ouderen wil stimuleren van maatschappelijk belang. Het enthousiasme van alle vrijwilligers inspireert me om een bijdrage te leveren aan de continuïteit en verbetering van dit bijzondere Zeeuwse product’’, aldus De Jonge, die als hoofdredacteur het team van de verschillende platforms zal aansturen.

De activiteiten van Zeeuws Weerzien zijn in het afgelopen jaar aanzienlijk verbreed. Mede onder invloed van corona-maatregelen (waardoor de krant tweemaal niet kon verschijnen) is de functie van de website www.zeeuwsweerzien.nl uitgebreid. Wekelijks verschijnt daarop een nieuwe redactiebijdrage waar ook lezers eigen herinneringen aan toe kunnen voegen. Daarnaast bereikt de Facebook-pagina steeds meer volgers, evenals de podcast ‘Zeeuws Weerzien’, die in samenwerking met Omroep Zeeland wordt uitgebracht.

Echte Zeeuw

Peter de Jonge (69) is een geboren en getogen Zeeuw. De basis van zijn lange journalistieke loopbaan ligt bij het dagblad PZC. Vanuit de sportredactie vertrok hij in 1988 naar NRC om vijf jaar later toe te treden tot de hoofdredactie van het Algemeen Dagblad. Na een dienstverband van 18 jaar werd hij weer actief in Zeeland, waar hij in 2006 is gaan wonen. Sindsdien verscheen een aantal boeken van zijn hand. Ook gaf hij enkele jaren leiding aan het commerciële tv-station CTV.

De eerstvolgende editie van Zeeuws Weerzien, nummer 9, wordt verwacht in juni en staat vol verhalen over Zeeuwse opa’s en oma’s en hun kleinkinderen. Lezers worden van harte uitgenodigd eigen herinneringen toe te sturen via redactie@zeeuwsweerzien.nl of Postbus 33, 4350 AA Veere.

Foto: Voorzitter Frans van de Velde (l) verwelkomt Peter de Jonge als hoofdredacteur bij herinneringskrant Zeeuws Weerzien.

1 Reactie
  • Imre Schaafsma
    Geplaatst op 20:10h, 26 maart Beantwoorden

    Gefeliciteerd Peter!

Geef een reactie