Samen herinneringen ophalen in Museum Veere

Weet u het nog? Die kruidenierszaak om de hoek? Je kocht er soda en Sunlight zeep, tabak en eau de cologne, koffie en bonen…. Alles werd gewogen op een grote weegschaal en betalen deed je met guldens. Of liet het opschrijven in een boekje. Misschien komt nu ook het gedichtje bij u op: “In de winkel van Sinkel is alles te koop……”. Op donderdag 27 februari 2020 kunt u deze en andere herinneringen ophalen in Museum Veere. U bent welkom vanaf 14.30 uur.

Verhalen delen

Het samen delen van verhalen over vroeger geeft positieve energie. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien organiseert daarom, in samenwerking met Stichting Feest van Herkenning, bijeenkomsten in Zeeuwse musea waarbij het delen van herinneringen centraal staat. Op dondermiddag 27 februari is Museum Veere gastlocatie. Iedereen die graag over vroeger vertelt, is van harte welkom bij deze gezellige bijeenkomst. Vrijwilligers presenteren een koffer vol voorwerpen uit ‘De winkel van Sinkel’ en gaan hierover met u in gesprek bij een kopje koffie of thee. Weet u nog waar de voorwerpen voor werden gebruikt? Wij horen uw verhalen graag. Zo houden we niet alleen de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend, maar hebben ook een luisterend oor voor elkaar.

Gratis toegang

De bijeenkomst is gratis, inclusief een bezoek aan het museum. Het programma is met name geschikt voor oudere personen. U mag gerust een kennis of familielid meenemen. Locatie: Museum Veere (Schotse Huizen – Kaai 25). Het museum is helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks opgeven bij de balie van het museum, via museum@museumveere.nl of via 0118-501744 (telefonisch alleen bereikbaar op zaterdag en zondag tussen 13.00 en 17.00 uur). Voor deze bijeenkomst geldt een maximum aantal deelnemers van 15 personen. Uw aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst behandeld.

Herinneringen ophalen aan de Winkel van Sinkel geeft veel plezier. foto’s Fotoatelier Karin den Boer

Tags:
Geen reacties

Geef een reactie