SAMEN HERINNERINGEN OPHALEN MET BURGEMEESTER VERMUE IN MUSEUM HET VLAEMSCHE ERFGOED

Groede

Hoe ouder we worden, hoe meer herinneringen we hebben. Dit kunnen mooie, grappige of ontroerende anekdotes zijn, soms ver weggestopt of juist nog helder voor de geest. Het samen delen van verhalen over vroeger geeft positieve energie. Daarom organiseert Stichting Zeeuws Weerzien een bijeenkomst op dinsdag 6 augustus 2019 om 14.30 uur in gastlocatie Museum Het Vlaemsche Erfgoed in Groede, waarbij het delen van herinneringen centraal staat. Vrijwilligers presenteren een koffer vol voorwerpen uit het verleden en gaan hierover met u in gesprek bij een gezellig kopje koffie of thee. Weet u nog waar de voorwerpen voor werden gebruikt? Wij horen uw verhalen graag. Zo houden we niet alleen de herinnering aan ons mooie Zeeuwse erfgoed levend, maar hebben ook een luisterend oor voor elkaar. Burgemeester Vermue van gemeente Sluis is aanwezig en deelt graag een paar van haar dierbare ervaringen.

Gratis toegang

De Winkel van Sinkel. Foto Fotoatelier Karin den Boer.

De bijeenkomst is gratis toegankelijk, inclusief bezoek aan het museum. Het programma is met name geschikt voor oudere personen. U mag gerust een kennis of familielid meenemen. Locatie: Museum Het Vlaemsche Erfgoed, Slijkstraat 10, 4503 BC Groede. Het museum is toegankelijk voor minder validen. De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur.

Aanmelden

U kunt zich rechtstreeks bij het museum opgeven via erfgoed@zeelandnet.nl of bel met 0117-372414 (bij geen gehoor 06-20366276). Voor deze bijeenkomst geldt een maximum aantal deelnemers van 15 personen. Uw aanmelding wordt op volgorde van binnenkomst behandeld.

Deze uitnodiging is ook gepubliceerd in ‘Zeeuws Weerzien’, de krant vol verhalen over het Zeeland van de vorige eeuw. Om zelf te lezen, of als aansporing om samen met anderen herinneringen op te halen. Zeeuws Weerzien verschijnt 4x per jaar (in maart, juni, september en december) en is gratis beschikbaar in alle vestigingen van de Bibliotheek van Zeeland, wachtkamers van huisartsen en fysiotherapeuten, zorginstellingen, musea en bij een groeiend aantal ondernemers. Zeeuws Weerzien werkt nauw samen met Stichting Feest van Herkenning, een vrijwilligersorganisatie die in heel Zeeland bijeenkomsten organiseert waarbij het delen van herinneringen centraal staat. Voor meer informatie: www.feestvanherkenning.info .

Lees ook het PZC-verslag van deze bijeenkomst ‘Herinneringen aan korsetten en stijfsel ophalen met Zeeuws Weerzien‘.

Geen reacties

Geef een reactie