Verhalen over herinneringen

De verhalen die in de papieren krant Zeeuws Weerzien verschijnen, zijn ook hier te lezen. Zo blijven ze ook voor de jongere generatie bewaard. Iedere uitgave van de krant heeft een eigen thema.

Veel leesplezier!

Borrelt er een eigen herinnering bij u op? Deel deze met andere lezers! U kunt hiervoor het reactieformulier gebruiken of stuur een mail aan web@zeeuwsweerzien.nl

Klik op de knop en bekijk en download alle themanummers van Zeeuws Weerzien.

Een oud fenomeen in een ander jasje: de ecostoof doet wat vroeger de hooikist deed. Je kunt er eten in -Lees meer
Menno de Coussemaker uit IJzendijke was 14 toen hij bij zijn vader in de slagerij ging werken. In die tijd -Lees meer
Halverwege de jaren vijftig kwam het koken met stoom in zwang. In veel huishoudens deden de stoomstapelpannen hun intrede. Een -Lees meer
In november, de 'slachtmaand', genoten veel Walcherse gezinnen van 'vosse soppen'. -Lees meer
Als je vroeger in de buurt van de schorren woonde, kon je zeekraal en lamsoor oogsten. Dat voedsel was gratis -Lees meer
Ze zijn steeds moeilijker te verkrijgen: de heerlijke palingbroodjes. Het broodje is een typisch Schouws streekproduct en iets heel anders -Lees meer
In de jaren zestig begon het fabrieksbrood aan een opmars. Aangemoedigd door een uiterst populair reclamespotje gingen we massaal aan -Lees meer
In de jaren vijftig ging Biervliet met de tijd mee en bouwde een openbaar 'diepvrieskot': zeventig diepvriezers die de dorpelingen -Lees meer
Johanna Brouwer groeide op op een boerderij net buiten Middelburg. En door die afstand was het onmogelijk om iedere dag -Lees meer
Het eten van vroeger verschilde toch op veel punten met dat van tegenwoordig. Het soort toetje en hoe dat werd -Lees meer