Verhalen over herinneringen

De verhalen die in de papieren krant Zeeuws Weerzien verschijnen, zijn ook hier te lezen. Zo blijven ze ook voor de jongere generatie bewaard. Iedere uitgave van de krant heeft een eigen thema.

Veel leesplezier!

Borrelt er een eigen herinnering bij u op? Deel deze met andere lezers! U kunt hiervoor het reactieformulier gebruiken of stuur een mail aan web@zeeuwsweerzien.nl

Klik op de knop en bekijk en download alle themanummers van Zeeuws Weerzien.

Als je vroeger in de buurt van de schorren woonde, kon je zeekraal en lamsoor oogsten. Dat voedsel was gratis -Lees meer
Ze zijn steeds moeilijker te verkrijgen: de heerlijke palingbroodjes. Het broodje is een typisch Schouws streekproduct en iets heel anders -Lees meer
In de jaren zestig begon het fabrieksbrood aan een opmars. Aangemoedigd door een uiterst populair reclamespotje gingen we massaal aan -Lees meer
In de jaren vijftig ging Biervliet met de tijd mee en bouwde een openbaar 'diepvrieskot': zeventig diepvriezers die de dorpelingen -Lees meer
Johanna Brouwer groeide op op een boerderij net buiten Middelburg. En door die afstand was het onmogelijk om iedere dag -Lees meer
Het eten van vroeger verschilde toch op veel punten met dat van tegenwoordig. Het soort toetje en hoe dat werd -Lees meer
Stokvis: vroeger was het armeluisvoedsel, tegenwoordig een dure delicatesse. De moeder van Jopie Meerman maakte jaarlijks een speciaal stokvisgerecht klaar -Lees meer
Albert Kort is van huis uit katholiek. En bij het katholiek zijn hoorde, zeker vroeger, dat men altijd op vrijdag -Lees meer
Stropievet is een oer-zeeuws broodbeleg. Maar hoe werd het gemaakt? -Lees meer
Eens in de zoveel tijd kwam er vroeger kip op tafel thuis bij Johanna Brouwer. De kip was dan al -Lees meer