Weerzien met Zeeuws Weerzien: het septembernummer is uit!

‘…van je hiep hiep hiep: hoeree!’ Vanaf eind september is er weer een nieuwe editie van herinneringskrant Zeeuws Weerzien beschikbaar. Een nummer vol verhalen over de vele dorpswinkeltjes van vroeger. Van alles kon je er krijgen, verleidelijk gepresenteerd in een bomvolle etalage of gewoon in de voor- of achterkamer van een woonhuis. Veel ouderen zullen naar dit moment hebben uitgekeken, omdat de krant door coronamaatregelen een half jaar lang niet is verschenen. De uitgifte van Zeeuws Weerzien wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland. Gedeputeerde A.J. van der Maas ontving daarom op donderdag 24 september het eerste exemplaar van de nieuwe editie uit handen van vrijwilligster mevr. G. van Waegeningh. Hij deed meteen een oproep: ,,De krant Zeeuws Weerzien is voor veel ouderen in deze moeilijke tijd een lichtpuntje. Ik neem de krant mee voor iemand in mijn buurt! Helpt u ook om Zeeuws Weerzien op de juiste plek te krijgen?”

Tijdelijk niet beschikbaar op medische locaties

Gedeputeerde Van der Maas: ,,Ik neem de krant mee voor iemand in mijn buurt!”

Door de coronamaatregelen is het aantal distributiepunten beperkt. Zeeuws Weerzien is tijdelijk niet beschikbaar in wachtkamers van o.m. huisartsen en fysiotherapeuten. In goed overleg met betrokken partijen, treft u de krant wel bij alle vestigingen van Bibliotheek Zeeland, musea, boekhandels, gemeentehuizen en diverse lokale ondernemers.

Nieuw: Zeeuws Weerzien als podcast

Sinds ‘coronatijd’ verschijnt wekelijks een nieuw artikel op de website van Zeeuws Weerzien. Aan de hand van een oude foto blikken redactieleden terug op hun eigen jeugd: gewone belevenissen die een bijzondere indruk maakten. Journalist Remco van Schellen interviewt hen iedere vrijdagochtend in het radioprogramma ‘Zeeland wordt wakker’ op Omroep Zeeland. Ook jongere luisteraars leren zo het verleden van Zeeland nét iets anders kennen. De interviews worden verzameld in de podcast ‘Zeeuws Weerzien’ en zijn gratis te beluisteren via podcastplayers, Spotify én op www.zeeuwsweerzien.nl .

Steun Zeeuws Weerzien

Zeeuws Weerzien komt tot stand dankzij financiële bijdragen van sponsors en advertentie-inkomsten. Helaas is het in deze onzekere tijd moeilijk om voldoende adverteerders te werven. De omvang van de september editie is daarom teruggebracht van 16 naar 12 pagina’s. Wilt u het voortbestaan van Zeeuws Weerzien ondersteunen? Doe een vrijwillige donatie via de website www.zeeuwsweerzien.nl. Hier treft u ook actuele informatie over de verschijning van de krant.

Gedeputeerde A.J. van der Maas ontving daarom op donderdag 24 september het eerste exemplaar van de nieuwe editie uit handen van vrijwilligster mevr. G. van Waegeningh. foto Hanneke de Vroe

Geen reacties

Geef een reactie