Een beetje verliefd in de jeugdherberg

THEMAKRANT LIEFDE EN VRIENDSCHAP (editie 16, MAART 2023)

 

Lezeres Cobi de Lange stuurde ons naar aanleiding van ons themanummer over Liefde en vriendschap een vrolijke herinnering aan een verblijf in de jeugdherberg in Domburg.

In 1962 was ik 14 jaar en ik ging naar de meisjesclub van de kerk in Goes. Wat hadden we leuke juffen, met wie we veel gezellige avonden hadden, een keer in de week in de kerkenraadszaal.

Zo’n avond begon waarschijnlijk met een serieus gedeelte en daarna mochten creatief bezig zijn. Daaronder viel ook het leren van de foxtrot van de juffen. We hadden veel plezier daar.

Toen werd het plan opgevat om met Pinksteren naar de jeugdherberg in Domburg te gaan. Hoe we er naar toe gingen zou ik niet meer weten. Maar we hebben genoten dat weekend, het was mooi weer, de zon scheen uitbundig. Of we daar naar de kerk gingen kan ik me niet meer herinneren.

We kregen ontbijt in de jeugdherberg en daarna gingen we naar het strand, brood en beleg kocht de leiding samen met ons in Domburg. In de duinen, dat kon toen nog, smeerden ze de boterhammen en die smaakten, dat was zeker.

Op tijd terug in de jeugdherberg voor een warme maaltijd. De jeugdherberg stond op de plaats waar nu de Parel en de vakantiehuisjes zijn.

Het leukste van het hele weekend was dat er een Duitse jongensgroep van onze leeftijd was. We hadden allemaal wel een favoriet en tussen de barakken deden we allerlei balspelen samen.

Om 10 uur was het klaar, iedereen was moe van zo’n dag en het licht ging uit. En de volgende dag was het weer prachtig weer! Ik had zelfs een zonnebrandblaas op mijn wang, je smeerde nog niet zo in die tijd!

We waren nog gehoorzaam in die jaren, ik heb er geen foto’s van jammer genoeg. Het was best vooruitstrevend voor die tijd om met een groepje meiden zoiets te gaan doen, goede herinneringen!

Foto: Jeugdherberg Nieuw Walcheren in Domburg, ca 1972. | foto Jos Pé, NJHC, ZB recordnummer 3675

Geen reacties

Geef een reactie