Persil-radiootje

door Peter Verdurmen

Wat zou je er op een rommelmarkt voor krijgen? Een duppie, 50 eurocent hooguit.

Ik snap het ook wel, een deukje hier en daar en natuurlijk de hamvraag, doet ie het nog of blijft het angstwekkend stil als je er een nieuw setje batterijen in stopt?
Je kan ook met andere ogen naar zo’n onooglijk radiootje kijken. Het was een cadeautje van m’n moeder waar ik apetrots op was.

Een Persilradio. Persil? Dat is toch dat waspoeiermerk? Ja.

Wassen met Persil leverde spaarpunten op. Dat ging snel bij ons. We waren thuis in totaal met z’n achten.

Het was een basic modelletje, die Sharp TR-173. Enkel middengolf, niks geen FM. Als je aan het wieltje aan de voorkant draaide had je keuze zat: Radio Veronica, Radio Caroline, Big L (Big London), in de avonduren – licht zwabberend – Radio Luxemburg.

De gouwe ouwe van The Stones, Beatles, Who, Kinks, Cream, Hendrix, Small Faces waren nog kakelvers.

Volume op max: That’s the Life I Live, om met de oude Q65 te spreken. Het kraakte, het piepte, toch was het magic. Met dank aan Persil en m’n moesje!

Beluister het gesprek dat Remco van Schellen van Omroep Zeeland met Peter had in ‘Zeeland wordt wakker’:

1 Reactie
  • Jan Bergsma
    Geplaatst op 22:05h, 08 november Beantwoorden

    Eindelijk heb ik mijn Sharp radio weer, via marktplaats heb drie defecte radio gekocht en er één van kunnen maken die uitstekend speelt. In 1959 heb ik zo’n radiootje gekregen van mijn moeder, de mooiste herinneringen die ik er van heb is dat ik het radiootje mee kon nemen in mijn pukkel tijdens mijn diensttijd. In mijn verblijf in Lac-Courtinne was de ontvangst van een Nederlandse radiozender stukken beter dan een veel groter Philips ontvanger.
    Daarom ben ik blij dat ik weer een goed spelende Sharp radio heb.

Geef een reactie