Verhalen over herinneringen

De verhalen die in de papieren krant Zeeuws Weerzien verschijnen, zijn ook hier te lezen. Zo blijven ze ook voor de jongere generatie bewaard. Iedere uitgave van de krant heeft een eigen thema.

Veel leesplezier!

Borrelt er een eigen herinnering bij u op? Deel deze met andere lezers! U kunt hiervoor het reactieformulier gebruiken of stuur een mail aan web@zeeuwsweerzien.nl

Klik op de knop en bekijk en download alle themanummers van Zeeuws Weerzien.

Stokvis: vroeger was het armeluisvoedsel, tegenwoordig een dure delicatesse. De moeder van Jopie Meerman maakte jaarlijks een speciaal stokvisgerecht klaar -Lees meer
Albert Kort is van huis uit katholiek. En bij het katholiek zijn hoorde, zeker vroeger, dat men altijd op vrijdag -Lees meer
Stropievet is een oer-zeeuws broodbeleg. Maar hoe werd het gemaakt? -Lees meer
Eens in de zoveel tijd kwam er vroeger kip op tafel thuis bij Johanna Brouwer. De kip was dan al -Lees meer
We gingen pas laat 'uit eten', want dat was toch voor rijke mensen. Toen De Chinees kwam, was dat al -Lees meer
Het beroep van melkboer is vrijwel uitgestorven. Niet verwonderlijk, want het was een zwaar beroep. Voor dag en dauw opstaan -Lees meer
Jan van Damme voert ons terug naar de tijd van het blommige bintje, het prakje met een kuiltje jus, puree -Lees meer
Eind jaren zeventig hadden kinderen geen zeeën van tijd, er moest vaak worden meegewerkt op het land. In de spaarzame -Lees meer
IJzendijke maakte in de jaren tachtig een mirakel mee: wielerfan Willem Verplanke had zelf een zesmans-tandem gemaakt. Het was een -Lees meer
Zelfgemaakte wiegjes en boxen. Ze staan volop op zolders in Zeeland, want ze gaan generaties lang mee. -Lees meer